Cum sa te descurci cu bullying-ul pe jocuri

Post Reply
User avatar
Mobile Legends România
Sysop
Sysop
Posts: 149
Joined: 30 Aug 2018, 15:18
Been thanked: 14 times

Cum sa te descurci cu bullying-ul pe jocuri

Post by Mobile Legends România » 06 Nov 2018, 17:26

Un subiect sensibil dar foarte des intalnit in mediul virtual dar mai ales pe jocuri este bullying-ul. Ce este mai exact? Acea persoana rea care se foloseste de identitatea virtuala pentru a fi crud, pentru a imprastia ura, pentru a distruge reputatii si in general pentru a supara sau distruge persoane din jurul lor . Ei "agita apele" in jurul lor, si pornesc certuri intre prieteni, chiar si intre persoane straine. Se folosesc de slabiciunile oamenilor cum ar fi : o boala, pierderea unei persoane dragi, persoane nesigure de ei insisi sau aspectul lor sau orice alta slabiciune pe care o gasesc . Deranjeaza forumuri cu comentarii off-topic, isi lauda constant propria persoana, iau la misto gandurile sau parerile altora sau comenteaza in mod controversat pentru a intrerupe discutii .
Aceste persoane imprastie minciuni si inseala si se bucura de fiecare moment in care cineva sufera din cauza lor. Cred ca, cu totii am avut tangente cu astfel de persoane pe internet si cu siguranta ati incercat sa va intelegeti cu ei, sa fiti poate draguti cu ei sau sa "tipati" la ei in mod virtual dar... sincer? Mai degraba castigati un argument in fata unui copac decat in fata lor..

DE CE AU NEVOIE ACESTI INDIVIZI ?
Foarte simplu..un spatiu public, o victima si..audienta.. Ii veti gasi oriunde se interactioneaza cu lume..platforme sociale, forumuri..jocuri..si tintesc tineri vulnerabili in mod special .

CUM PUTEM SA NE DESCURCAM CU ASA CEVA ?
Nu puteti decide daca sa deveniti sau nu tinta unui astfel de individ...ci puteti decide doar daca sa fiti victima lui sau nu . Stiti ca scopul lui este sa faca pe cineva de rusine, sa umileasca si sa ridiculizeze..depinde de voi insa cum veti reactiona. Puteti fi nervosi, sa va inchideti in voi sau sa va simtiti devastati..sau pur si simplu sa luati acest atac exact ca pe ceea ce este - doar un atac. Nu raspundeti acestor atacuri..astfel le veti da putere asupra voastra... Pur si simplu ignorati..Nu trebuie ca audienta lui sa primeasca un show..si a intra intr-o discutie cu o astfel de persoana..nu veti reusi niciodata sa ajungeti la un consens. De multe ori nu este unul singur, pot fi si altii ce se vor alatura..
Dedicati-va mai mult timp voua insiva, invatati sa va iubiti exact asa cum sunteti si nu va lasati ademeniti in astfel de jocuri ale rusinii pe internet... Bullying-ul a fost si va fi intotdeauna, depinde doar de noi daca alegem sau nu sa fim victime !

Am scris aceste randuri in speranta ca cineva ce poate a trecut sau trece printr-o situatie similara, foarte comuna pe jocuri, pe care am intalnit-o des chiar si pe comunitatea de mobile legends..sa isi acorde putin timp si sa citeasca cu atentie acest mic roman. Este uimitor ce poate face o vorba buna spusa la momentul potrivit . :-) Nu incurajati niciodata astfel de "atacuri" ci incercati sa le evitati sau sa le raportati .


Sa nu uitam... BULLYING-UL PE INTERNET SI PE JOCURI AFECTEAZA VIATA REALA !

Image

Post Reply

Return to “Sfaturi & Ponturi”